Εργασίες Γενικής Συνέλευσης 7 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΗ εχθές 7 Ιουνίου 2013 στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τρεις βασικά άξονες:

  • τα γενικά ζητήματα που αφορούν την ειδικότητα της Πληροφορικής
  • τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ημαθία
  • τους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων μας

Αποφασίστηκε να γίνει την επόμενη σχολική χρονιά 2013-14 μια προσπάθεια να καταρτιστεί και να τηρείται ενημερωμένος ένας άτυπος πίνακας με την κατάσταση των σχολείων όσο αφορά τις διδακτικές ώρες απασχόλησης (κενά/πλεονάσματα). Για να γίνει αυτό συμφωνήσαμε να ενημερώνουν οι συνάδελφοι των σχολείων τον ΣΕΠΗ. Η ακριβής διαδικασία θα αποσαφηνιστεί σε τεχνικό επίπεδο και θα ξεκινήσει άμεσα.

Αποφασίστηκε να διεκδικήσουμε  να κοινοποιηθούν όλα τα κενά (κυρίως σε σχολεία της ΠΕ – γαιτί στην ΔΕ δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή).

Αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική συζήτηση στο forum του συλλόγου για κάθε επιμέρους θέμα που αφορά την ειδικότητα, τους τρόπους που προτείνουμε ώστε να αποσυμφορηθεί και πως εννοείται η αναβάθμιση της πληροφορικής παιδείας. Τελικός στόχος αυτής της προσπάθειας θα είναι κείμενο θέσεων που θα προβάλλεται και στα συνδικαλιστικά/επαγγελματικά/επιστημονικά όργανα αλλά και θα αποτελεί σύνολο αιτημάτων προς την διοίκηση τοπικά/περιφερειακά/κεντρικά.

Αποφασίστηκε σε περίπτωση μη τήρησης της νομιμότητας να χρησιμοποιούνται βαθμιδωτά όλα τα μέσα διεκδίκησης. Δηλαδή:

(α) διοικητικά/νομικά: ενημέρωση του ΣΕΠΗ, έλεγχος στο forum για την ορθότητα της περίπτωσης, ένσταση, εξώδικο, αγωγή κλπ

(β) συνδικαλιστικά: ενημέρωση της ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, συλλόγου Δασκάλων, ΔΟΕ, στάση εργασίας/απεργία και

(γ) κοινωνικής πίεσης: παράσταση διαμαρτυρίας στα όργανα διοίκησης, μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικά/κλαδικά, παύση εργασιών που δεν έχουν εγγράφως ανατεθεί στα σχολεία.

Στο διάστημα 19:00-19:30 παραβρέθηκε ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Αντώνης Τσανασίδης, τοποθετήθηκε πάνω στις εξελίξεις και απάντησε σε ερωτήματα συναδέλφων.

Στη συνέχεια (19:30-20:00) συνδεθήκαμε μέσω skype με τον γενικό γραμματέα της ΠΕΚΑΠ Γιάννη Τσοπόκη για να μας ενημερώσει για τα νέα του κλάδου και για τις θέσεις της ομοσπονδίας.