Ψήφισμα ΣΕΠΗ 27-6-2013 για τη Διαθεσιμότητα των Καθηγητών

Ψήφισμα των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας της 27ης Ιουνίου 2013 για τη Διαθεσιμότητα των Καθηγητών

Όσα ακούγονται για απολύσεις, διαθεσιμότητα, υποχρεωτική κινητικότητα (“αν δεν τη δεχτείς, αυτοδίκαια απολύεσαι”), δεν μπορεί να έχουν καμιά σχέση με την αναβάθμιση της παιδείας. Σημαίνουν λιγότερα σχολεία, περισσότερους μαθητές σε κάθε τάξη, καθηγητές χωρίς διακριτές ειδικότητες και επομένως χωρίς επιστημονική επάρκεια. Σημαίνουν τελικά διάλυση (και) της παιδείας.

Όσα ακούγονται (και μέσω των ΜΜΕ είναι ο συνηθισμένος τρόπος να προαναγγέλονται) καθοδηγούνται μόνο από την απεγνωσμένη προσπάθεια όσων μας κυβερνούν να συμπληρώσουν τους αριθμούς των απολυμένων που απαιτεί η τρόικα. Χωρίς κανένα σχέδιο, με μόνο γνώμονα την εξασφάλιση των χρημάτων για τις δόσεις το δανείου.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, οι κυβερνήσεις έχουν αποδείξει ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν με επάρκεια είναι να εφαρμόζουν τη λογική “διαίρει και βασίλευε”. Έχει γίνει όμως γνωστό το κόλπο τους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι: όλοι μαζί, καθηγητές και δάσκαλοι (παλιοί και νέοι), γονείς και μαθητές αλλά και η υπόλοιπη κοινωνία, όσο κι αν προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας.

Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάζουμε τη φωτιά να έρχεται κατά πάνω μας, ελπίζοντας να σταματήσει στο σπίτι του γείτονα.

Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε έτοιμοι, προειδοποιώντας τους ότι δεν θα δεχτούμε καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία για να συνεχίσουν το έργο των μαζικών απολύσεων που (στην απελπισία τους και φυσικά χωρίς σχέδιο) ξεκίνησαν με την ΕΡΤ.

Ας είμαστε σε εγρήγορση! Με την πρώτη απόλυση/διαθεσιμότητα ή υποχρεωτική μετακίνηση οπουδήποτε στην Ελλάδα δίνεται το σύνθημα άμεσα και αυτόματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όλους τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές.

  • Καλούμε τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Ημαθίας να μεγεθύνουν τη φωνή μας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

  • Καλούμε τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων σε συμπαράσταση.

  • Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τα όργανα της ΟΛΜΕ να υπολογίζει καθέναν από εμάς της βάσης, στον κοινό αγώνα.

  • Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να σταθεί όρθιος στη μάχη που έρχεται.

  • Καλούμε γονείς, μαθητές, όλους τους εργαζόμενους και κάθε συμπολίτη, να αντιτάξει στη λογική των αριθμών την αλληλεγγύη.

 

Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Ημαθίας

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το pdf και μια σχετική αφίσα από εδώ