Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Εκπαίδευση – 25/2 Βιβλιοθήκη Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2014 η ενημερωτική εκδήλωση για τους καθηγητές πληροφορικής και τους μαθητές σχολικών μονάδων Π.Ε. Ημαθίας. Στην εκδήλωση με το συντονισμό του συλλόγου εκπαιδευτικών πληροφορικής Ημαθίας παρευρέθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες.

IMG 0009

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, αλλά και για τρόπους, όπου μπορεί να εισαχθεί η εκπαιδευτική ρομποτική στα σχολεία, από τον πρόεδρο WRO Hellas (http://wrohellas.gr/) , κ.Γιάννη Σομαλακίδη.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Υπεύθυνο Τεχνολογίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, κ.Γιώργο Μπίκα, μέσα από την οποία γνώρισαν όλοι πως η Βιβλιοθήκη από το 2008 ήταν από τους πρώτους οργανισμούς στην Ελλάδα, που έχουν εντάξει την εκπαιδευτική ρομποτική στα εκπαιδευτικά προγράμματά της.

Όλοι είχαν τη δυνατότητα επίσης να γνωρίσουν και αρκετές τεχνικές πληροφορίες για τα πακέτα ρομποτικής, που διαθέτει η Βιβλιοθήκη και να συζητήσουν.

Από τη συνάντηση αυτή έχει ήδη προκύψει η πρώτη ομάδα μαθητών της Ημαθίας, που θα ξεκινήσει προετοιμασία για τον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής  και περισσότεροι από 10 εκπαιδευτικοί παρουσίασαν ενδιαφέρον, για να συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο, στο οποίο η Βιβλιοθήκη θα κάνει στοχευμένη εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς πληροφορικής δίνοντάς τους τις γνώσεις, που θα χρειαστούν, για να οργανώσουν τις δικές τους ομάδες.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας από το 2008 έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε περισσότερα από 800 παιδιά να γνωρίσουν την εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από περισσότερες από 420 ώρες εργαστηρίων.

Όπως τόνισε ο Κύριος Σομαλακίδης, «Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας αποτελεί ένα κόσμημα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής».

Έτσι λοιπόν στο φετινό διαγωνισμό έχει αναλάβει το ρόλο ενός κέντρου, μέσα από το οποίο, όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα μπορούν να λάβουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη.